Planerat avbrott tisdag 1/12

RG-Fibers kommunikationsoperatör Zitius meddelar att ytterligare ett tillfälligt avbrott kommer behövas för att färdigställa flytten av tjänster till ny teknisk plattform.

Detta kommer innebära stopp vid två tillfällen under förmiddagen på tisdag den 1:e december. Stoppen beräknas vara ca 10-30 minuter vardera och planeras inträffa mellan kl 9 och kl 12.

Efter stoppet kan din fiberkonverter behöva startas om för att tjänsterna ska komma igång igen. Stäng i så fall av fiberkonvertern helt. Vänta i minst 30 sekunder innan du startar den igen. Kontrollera sedan att wan-lampan börjar blinka igen.

Om allt inte fungerar som det ska efter kl 12 och du provat med omstart av fiberkonvertern, uppmanas du att kontakta din tjänsteleverantör.

Problemen efter uppgraderingen

Zitius meddelar att de problem som uppstod efter tisdagens uppgradering till stor del berodde på felaktig mjukvara i vissa fiberkonvertrar. Ny mjukvara skickades ut på onsdag eftermiddag. Under torsdagen bekräftades att problemen med TV-boxarna löstes med den nya mjukvaran. Om du fortfarande upplever problem uppmanas du kontakta din tjänsteleverantör.

Tillfälligt avbrott tisdag 27/10

Planerat arbete kommer innebära tillfälligt avbrott på alla tjänster i RG-Fibers nätverk under eftermiddagen tisdag 27:e oktober.

Mellan kl 13 och kl 16 beräknas det bli stopp vid två tillfällen på vardera ca 10-30 minuter. Efter stoppet kan din fiberkonverter behöva startas om för att tjänsterna ska komma igång igen. Stäng i så fall av fiberkonvertern helt. Vänta i minst 30 sekunder innan du startar den igen. Kontrollera sedan att wan-lampan börjar blinka igen.

Om allt inte fungerar som det ska efter kl 16 och du provat med omstart av fiberkonvertern, uppmanas du att kontakta din tjänsteleverantör. För dig som har föreningspaket rekommenderar vi att ringa Sappa på telefon 0774 – 444 744.

Anledningen till det planerade avbrottet är att vår kommunikationsoperatör Zitius genomför uppgraderingar på sin tekniska plattform.

Omkoppling i Zitius nät tisdag 10/9

På morgonen tisdag den 10/9 kommer vår leverantör Zitius genomföra en omkoppling i sitt centrala nät. Detta medför ett avbrott på alla tjänster i upp till 10 minuter. Stoppet är planerat att ske någon gång mellan kl 00:15 och 04:00. Reservdag är 11/9 samma tid.

Servicearbete hos Zitius underleverantör

Vår kommunikationsoperatör Zitius meddelar att klockan 00:00 natt mellan söndag och måndag den 13/5 utförs ett servicearbete hos deras underleverantör. För RG-Fiber kan detta innebära ett eller flera avbrott i samtliga tjänster under tiden mellan kl 00:00 och 04:00.

Underhållsarbete 7 mars

Sappa meddelar att underhållsarbete kommer göras i TV-tjänsten den 7:e mars 2019. Mellan kl. 04-05 kan därför störningar förekomma i TV-sändningarna. Om du upplever längre störning än någon minut kan du behöva göra omstart av din TV-box genom att bryta strömmen till den. Om du har frågor kontakta Sappa på tel. 0774-444 744.