Byta E-post

För den som idag har e-post via sin internet-leverantör, kan det bli nödvändigt att byta e-postadress när du får en ny leverantör. T.ex. om du har en adress som mittnamn@telia.com så får du inte längre använda den om du helt slutar vara kund hos Telia. Kontakta din nuvarande leverantör om du absolut vill ha kvar din adress även om du säger upp övriga tjänster hos dom. Kanske finns det nån lösning om du t.ex. har ett mobilabonnemang hos samma leverantör.
Alternativ lösning för privatpersoner är att skaffa en gratis e-postadress hos t.ex. Google Gmail, Yahoo eller Microsoft Live/Outlook.
Observera att e-post inte ingår i föreningspaketen.

Om du har ett företag är en bra lösning att skaffa en egen internet-domän, då kan du få en adress som mittnamn@minfirma.se. Det kostar bara några hundralappar per år. Sök på ”webhotell” och ”domän” så finns det en del att välja på. (Egen internet-domän funkar givetvis även för privatpersoner.)