Starta fiberboxen

Om du inte redan gjort det så är det dags att koppla in fiberboxen i vägguttaget och det är bra om du låter den vara igång hela tiden under denna och nästa vecka. Arbetet underlättas då för fiberteknikerna och dom kan snabbare komma igång med eventuell felsökning. Du kan också själv se när din anslutning blir aktiverad genom att lampan märkt “WAN” börjar lysa på fiberboxen.

16 Comments

  • Arbetet pågår fortfarande och inkopplingarna sker kontinuerligt. Vi har valt att starta upp de delar av nätet som är färdigställda, dels för att kunna testa, dels för att eventuella fel upptäcks snabbare. Alternativet hade varit att samtliga får vänta till senare i höst då nätet är slutbesiktigat och Quadracom börjar leverera sina tjänster. Fiberteknikerna meddelar att inkopplingarna ska vara färdiga under vecka 32 och i nuläget är det drygt 20 st hus kvar.

   • Kom ut på näten i ca 30 min. Och sen lyser bara WAN lampan. Men kommer inte ut på nätet. Du kan väll framföra det till teknikerna.

    // Patrik Torpet 302.

 1. För er som inte får det att fungera kan det vara värt att kontrolera vilken port ni har datorn i. I min dosa fungerar internet bara i port ett, två och tre. Port 4-8 fungerar alltså inte hemma hos mej. Det kan alltså vara värt ett försök att kontrolera alla 8 portar för er som inte får det att fungera.

 2. Fick precis min fiber svetsad och konvertern monterad. Jag har nu kopplat in strömmen och WAN blinkar gult. Ska det vara så? Jag har inte hunnit koppla in någon dator ännu för att kolla om jag får någon IP adress.
  Enligt bruksanvisning så kan man använda port 1-8 till både internet och till TV box. Stämmer detta?

  • Vet inte om din anslutning är inkopplad i noden ännu, det kan vara så att det saknas nån fibersvetsning på vägen, det arbetet håller fortfarande på. Har skickat fråga till Quadracom vad gul blink betyder. När konvertern får kontakt med noden så kommer port 1-3 vara för internet och 5-7 för TV-boxar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>