TV-störningar

En del upplever ibland störningar i TV-utsändningarna i vårt nät. Det blir ryckig bild och hackande ljud. Sappas support föreslår då att man ska starta om TV-boxen. Oftast hjälper detta, men givetvis ska omstart av boxen inte behöva göras särskilt ofta. Därför är det viktigt nu i början att alla störningar felanmäls till Sappa. Även om du först provar omstart av boxen och det blir bra efter det, så ring och felanmäl ändå.
Telefon till Sappas support är: 0774-44 47 44
Vid 19-tiden i onsdags kväll blev det extra mycket störningar i ca 30 minuter. Detta berodde på avbrott på en fiberlänk i en annan del av Quadracoms nät. Felet åtgärdades under kvällen.

9 Comments

  1. Är det någon mer som fortfarande har problem med TV sändningarna? Som det är nu så är det några kanaler där EPG:n inte visar något efter söndagen (30/11). Ibland (lite för ofta) så blir det plötsligt svart i rutan och inga kanaler fungerar, det kan ta någon minut innan ljud och bild kommer tillbaka. Ibland när man zappar genom kanalerna så går det trögt innan bild och ljud kommer, det ska komma direkt när man har bytt kanal. Jag har mailat och klagat och dom säger att jag ska starta om boxen + fiberkonvertern, vilket jag har gjort och då kan det bli bra ett tag om man har tur.

  2. Japp, det är fler som har problem. Det är jättebra om alla störningar blir felanmälda til Sappa varje gång. Styrelsen håller också kontakt med Quadracom angående TV-störningarna.

  3. Verkar som hela Sappa blev utslaget igår, därför blev det TV-störningar för alla. Bra om alla fel blir anmälda, vi ska se om vi kan få ut någon statistik över felen.
    Om det är störningar på TV, så kontrollera om det samtidigt är problem med internetanslutningen och anmäl i så fall till Riksnet också.

  4. Qudracom hade något problem igår vilket påverkade TV, bredband och telefoni. Jag fick höra av Sappa att Qudracom hade gjort några förändringar. De skulle ringa tillbaka senare i veckan och kolla om TV:n funkar bättre.
    Gött att höra att det inte är bara jag som har problem med svart ruta. 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>