Vecka 37

Fortfarande är det några hus kvar att koppla in, dessa ska enligt uppgift klaras av under vecka 37, beroende på om husägarna har möjlighet att släppa in teknikerna. För övrigt är det mesta färdigkopplat men några anslutningar fungerar dåligt och behöver felsökas, även detta ska göras klart under vecka 37 enligt uppgift från fiberteknikerna.
Vi vill också uppmana alla som har fått fiberboxen installerad att starta upp den genom att ansluta den till vägguttaget, det är många som inte gjort det. Ni behöver inte börja använda den, men det är ändå nödvändigt att den startas så att en anslutningskontroll kan göras.

11 Comments

  1. Mitt bredband funkar nu, men accesstiden är lite seg. När den väl kommer igång går det väldigt varierande 25-80Mbit , svarstiden är 4-6ms.

    I ena webläsaren blir det ett felmeddelande på bredbandskollen att det är för lång svarstid, att resultatet inte är pålitligt, men då är resultatet bättre än i de andra. Det märks även när man surfar, det är nog t.o.m segare i starten på klick på hemsidor o.s.v än mitt gamla adsl 2mbit ner – 0,5 upp innan den har fattat. När den har fattat får den bra fart. Kanske är något lokalt hos mig. Har testat 3 webläsare och provat stänga av brandväggen. En del skillnad på läsarna men snittet på mätningarna ligger på 50Mbit. Har kört ca 12 tester. Kör med medföljande kabel samt 1000Mbit nätverkskort.

    Kan vara intressant att jämföra med någon mer.

  2. Mitt verkar krångla också nu. Den var bra när jag fick det inkopplat. Svarstiden ligger på mellan 7-10ms nu och pendlar mellan 20-80Mbit. När jag fick det installerat så hade jag ca 97-98Mbit upp och ner, svarstiden kommer jag inte ihåg. Tycker mitt Telia 6-8Mbit är snabbare på att koppla upp.

  3. När fibern var installerad hos mig för 7 dagar sedan var speeden via router och nätverkskabel till datorn 95/95. I dag ligger speeden på 11-20/40-60. Använder Telenor ookla testet och Bredbandskollen men stora variationer. Så bästa att vänta ett tag med ett slutligt omdöme.

  4. Min Wan blinkar gult. Port 1 blinkar grönt, är kopplad till ett Cat6 nätverk. TV portarna är inte provade än. Nätet verkar fortfarande lite ostabilt. Fick precis på Bredbandskollen ca 95Mbit ner och 82Mbit ner med en svarstid på 6ms. I helgen var det katastrof, pendlade mellan 2-50Mbit och en svarstid på upp till 32ms.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>